pátek 22. února 2013

Rohlíky

Rohlíky


















Ingredience:
  • 260 ml vlažné vody
  • 20 g oleje
  • 10 g soli
  • 250 g polohrubé výběrové mouky
  • 250 g směsi žitné a pšeničné celozrnné jemně mleté mouky
  • 17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí)
  • 5 g cukru 
  • hrst lněného semínka, trochu mletého kmínu
Necháme vzejít klasický kvásek, pak smícháme, necháme vykynout cca 50 minut, vytvoříme tvary dle libosti (uválela jsem hady), necháme vykynou ještě než se nahřeje trouba na 200 stupńů a pečeme rychle asi 10 minut.
Před pečením dávám do trouby pečící mísu s vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat