Krémové zapečené zelené fazolky s brambory a vajíčkem
Vynikající, pokud se správně udělají fazolky a brambory
Ingredience:
- brambory
- zelené fazolky, čerstvé, pěkné
- vajíčka
- kmín
- sůl
- lžíce mouky
- šlehačka v kelímku
- aromatičtější tvrdý sýr
- 2 lžíce másla
Fazolky jsem několik minut povařila a rychle prudce zchladila, aby zůstaly zelené, křupavé, ale byly měkké. Pak jsem uvařila s kmínem a solí brambory pokrájené na docela tenké plátky, asi tak 8 minut. Mezitím jsem rozehřívala troubu na 200°C, do pečící formy jsem dala rozpustit lžíci másla. Když byla rozehřátá trouba rozpuštěné máslo, nasypala jsem brambory a fazolky. Polila jsem šlehačkou (asi 1/2 hrnku) s rozmíchanou lžící mouky a dala do trouby. Nahoru jsem fdala pár tenkých plátečků másla. Čas jsem nastavila asi na 25 minut. Po chvíli jsem posypala strouhaných sýrem, momentálně Grana Padano a pokapala ještě trochu smetanou.
Když to začalo zlátnout, uvařila jsem vajíčka.
Až budu mít bylinky, budu sypat na talíři něčím zeleným.
Klidně by k tomu šel nějaký plátek masa.
Žádné komentáře:
Okomentovat