čtvrtek 14. února 2013

Nejlepší ovesné muffiny

Nejlepší ovesné muffiny

















Ingredience:
  • hrnek mléka nebo smetany
  • lžička bílého vinného octa
  • hrnek klasických vloček (ne jemných)
  • jedno velké vejce pokojové teploty
  • 1/4 hrnku cukru (dle libosti, hnědý nebo bílý)
  • 1/2 nebo 1/3 hrnku rozpuštěného másla
  • jeden hrnek a dvě lžíce mouky (kombinovala jsem sójovou, žitnou a polohrubou)
  • 1/4 lžičky soli
  • lžička prášku do poečiva, nebo vinného kamene
  • půl lžičky sody
  • půl lžičky skořice
Vločky namočíme hodinu předem do vlažného mléka s bílým vinným octem.

Po hodině vmícháme vejce, cukr a rozpuštěné máslo, potom i zbývající ingredience.
Přidáme co máme k dispozici, já jsem použila sušené brusinky a vlašáky a trochu lněného semínka. Můžeme dát co chceme: kakao, čokoládové čočky, nebo rozinky, nastrouhaná nebo nakrájená jablíčka, hrušky, švestky ...dle fantazie a chuti.

Troubu předehřejeme na 200, vymažeme muffinovou formu na 12 muffinů i s vrchu, aby se muffiny nepřilepily a vložíme košíčky. Těsto do nich rovnoměrně rozložíme a pečeme přibližně 12 minut.

Voalá, hotovo :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat