čtvrtek 23. února 2012

Tvarohový perníkový koláč bez žloutků

Další povedený koláč, sestavený z několika receptů a z ingrediencí, které byly k dispozici.











Ingredience:
1 a 1/2 hrnku polohrobé + hladké celozrnné pšeničné mouky
3/4 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku rozpuštěného másla
asi 3/4 hrnku mléka
kostka tvarohu
3 bílky
1/2 kypřícího prášku do perníku
špetka soli


















 Postup:
Tvaroh jsem našlehala s trochou mléka. Moc to nešlo, pěna se neutvořila, ale bylo by lepší kdyby ano. Vmíchala jsem cukr, vanilkový cukr, špetku soli, mouku, perníkový kypřící prášek. Pak jsem ušlehala dotuha z bílků sníh, který jsem opatrně vmíchala do těsta. To jsem dala do vymazané a vysypané formy a upekla ve vyhřáté troubě na 180 stupńů pětatřicet minut.
Po vyndání z trouby jsem asi po 5 minutách vyklopila (chtěla jsem dát do myčky skleněnou mísu ve které většinou peču) a zakryla alobalem, tak byl do rána.



















Báječný koláč, tak akorát sladký, vláčný, ńam

Žádné komentáře:

Okomentovat