Krupicový jogurtovo-citronový koláč s marcipánem a a politý Salkem
Chtěla jsem upéct něco lehkého z ingrediencí, co byly doma. Spojila jsem tedy několik receptů a vznikl báječný koláč.
Nakonec jsem dala dohromady tyto ingredience:
2 hrnky hrubé krupice
1/2 hrnku hnědého třtinového cukru
1/2 lžičky soli
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 a 1/4 jogurtu hollandia bílý (takže asi 230 g)
št´áva z 1/2 citrónu
1 větší jablko najemno strouhané
1 váleček marcipánu
asi 1/3 salka
Nahřála jsem si troubu na 180 st. C.
Smíchala jsem suché ingredience.
Přidala jsem jogurt, žloutky a nastrouhané jablko.
Připravila jsem si formu, vymazala máslem a vysypala krupicí.
Vyšlehala jsem z bílků tuhý sníh, ten jsem vmíchala do těsta, potom na kousky nakrájený marcipán a vlila do formy. Dala jsem péct na 1/2 hodiny.
Po asi 20 minutách jsem polila povrch Salkem a dala zapéct ještě asi na 15 minut.
Voilá!
Samozřejmě jsem zkontrolovala špejlí, jestli je hotový. Za chvíli po vyndání z trouby jsem ho šoupla do zimy na balkon, tam se rychle vychladil.
Určitě by šlo použít i karamelové Salko.
Je fantasticky vláčný a bez tuku.
Takový koláč tu ještě nebyl, tak jsem ho musela vymyslet.
Poznámka: "hrnek" si upravuju podle toho, ve které nádobě peču, na malou formu používám menší hrnek, na větší formu větší hrnek.
Žádné komentáře:
Okomentovat