Zkombinovala jsem několik receptů (tedy spíše postupů) na přípravu kapusty a tohle mi vzniklo. Kapustu jsem dlouho nejedla, takže u mně zažívá renesanci.
Suroviny:
půl téhle hlávky kapusty
80 g slaniny na nudličky
8 kuřecích dolních stehýnek
4 brambory
2 stroužky česneku
sůl
kmín
1/2 lžíce hladké mouky
3 natvrdo vařená vejce
Postup přípravy:
Nejdříve jsem v lehce osolené a okmínované vodě uvařila stehýnka, vody bylo asi 1 a 1/2 litru do měkka, sbírala jsem pěnu.
Nakrájela jsem na nudličky kapustu a umyla.
Na hlubší pánvi jsem osmahnula slaninu s česnekem, pak jsem přidala kapustu, o chvíli později obrané maso, ani jsem ho nekrájela. Mezitím jsem ve vývaru uvařila na kostky nakrájené brambory. Když se dost povařily, společně s vývarem jsem je nandala na pánev a všechno chvíli vařila. Pak jsem všechno ještě poprášila moukou, ještě chvíli povařila, pak vypnula a zakryla poklicí.
Podávala jsem s na čtvrtiny nakrájeným natvrdo vařeným vajíčkem, to už na fotce není, protože se mi podařilo vyfotit už jen zbytek.
Skvělá chut´, kapusta křupavá tak akorát. Kořenit moc nemůžu, takže dost často třeba jenom trochu kmínuju, což mi ale nevadí, mám ráda čisté chutě jídla.
Nejsem ani zastánce zdobení jídla na focení, nejsem profesionál a nefotím to do reklamy ani časopisu, takže bez přízdob.
Vedle toho jsem vařila nesolené pro roční batole. Uvařila jsem tři stehýnka, vyjmula, vychladila (k něčemu je ten mráz dobrý), ve vývaru uvařila hrst těstovin a kousek najemno nakrájené kapusty a jen trochu okmínovala, pak jsem tam přidala najemno nakrájené maso. Bylo to na dvě porce, mám tak jednu batolecí porci v mrazáku na příště.
Včera jsem ještě pekla rýžový koláč, který je chutí trochu jako rýžový nákyp, takže recept ani dávat nebudu. Jenom jsem ho vylepšila tím, že jsem do formy nalila půlku těsta, pokladla rozinkami naloženými v rumu, které jsem pokapala silnou kávou a na to dala druhou vrstvu. Má to takovou příjemnou chut´.
Žádné komentáře:
Okomentovat