neděle 19. srpna 2012

Plněná vejce/stuffeed eggs

Plněná vejce/stuffeed eggs

Recept, který jsem dělávala před léty, ted´jsem si na něj vzpomněla, protože jsem na ně dostala hroznou chut´.



















Jednoduchost!

Uvaříme vejce natvrdo, v možství jaké chceme.

Já jsem tentokrát měla 5 vajec, z čehož vzniklo rozkrojením 10 půlek.

Žloutky jsem opatrně vykydla do hrníčku.
Tentokrát jsem přidala:
  • asi lžíci změklého másla
  • lžíci gervais
  • lžičku kremžské hořčice
  • trochu soli podle chuti
  • špetku čerstvě mletého pepře
  • dva plátky libové šunky nakrájené na malé kousky
  • menší svazek pažitky na krájené
     
To jsem rozmačkala dohromady a nacpala do vajíček, ozdobila hladkou petželkou.
V tomhle receptu lze být kreativní a do nádivky přidat např. strouhaný sýr, lžičku sardelové pasty, sladkou papriku a podobně.

Včera jsem to už nestihla, ale napadlo mně přidat k tomuto tématu ještě další tipy na pomazánky a saláty co ráda dělám.
První je sytá, kalorická bomba

Pomazánka z kuřecího masa

Ingredience:
  • 1 konzerva kuřecího masa
  • 1 klidně velká cibule
  • 3 vejce
  • 200 g jemně strouhaného tvrdého sýra
  • 3 menší nebo 2 větší papriky, nečastěji dávám žluté masité (nebo červené, zelené...)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • pálivá paprika
  • 200 g majolky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
Nejdřív uvařím vejce natvrdo.
Maso vyndám do mísy, pomačkám vidličkou a v zimě dám na chvíli do mikrovlnky na "defrost", aby to trochu povolilo. Přidám najemno nakrájenou cibuli, papriky, najemno nakrájená vajíčka, sýr, okořením - pálivé papriky dávám podle chuti, přidám majolku, pořádně promíchám a dám vychladit. Ještě by se tam podle mně hodilo větší množství nakrájené čerstvé hladkolisté petrželky.
Vynikající s chlebem, rohlíkem, bagetkou, topinkou atd.

Rybí pomazánka

Dělám ji dost variabilně. Pokud je z uzené makrely, míchám s povoleným máslem, cibulí najemno (lepší je červená) nakrájenými vařenými dvěma vejci a a lžící hořčice.

Pokud je to z tuńáka z konzervy, míchám s majolkou, cibulí najemno, pepřem a přidávám sladkou kukuřici, případně taky nakrájenou papriku.

Fazolový salát

 Konzerva červených fazolí a další ingredience, většinou co dům dal, takže taky třeba papriky, olivy, cibule, vejce natvrdo a zakapu olivovým olejem a  citronovou št´ávou nebo balzamikovým či vinným octem.
Tenhle se dá dělat i jako těstovinový, s uvařenými těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat