Myslím že to není zrovna oblíbené jídlo, hlavně pro ty co mají nemilé vzpomínky na školní jídelny v dětství. Pro milovníky mléčných kaší, dezertů a rýže je to ale fajn jednoduchý recept.
Samozřejmě se to nemůže vyrovnat Cuketkovu tomuto , do té fáze jsem ještě nedospěla.
Ingredience:
- 2 hnky (500 ml) mléka
- 1/2 hrnku kulatorznné rýže (např. arborio)
- 1/3 hrnku pískového cukru (dávám hnědý třtinový)
- 1 celá skořice
- vanilkový cukr nebo vanilková esence (nebo nejlépe zrníčka z vanilkového lusku)
- 2 žloutky
Troubu jsem nahřála na 160 °C.
Na pánvi jsem smíchala propranou a okapanou rýži, mléko, cukr, celou skořici a vanilkový cukr a na střední teplotě nahřívala asi 5 minut, než to začalo jemně bublat, občas jsem promíchala. Potom jsem vypnula ohen´a nechala stát 15 minut.
Potom jsem skořici vyndala. Přimíchala jsem 2 žloutky a dala péct ve své nejoblíbenější skleněné kulaté pečící míse z Ikey. Za občasného míchání pekla něco přes hodinu do zlatova.
Tenhle recept mi hodně připomíná mléčný koláč far breton, který taky ráda dělám a většinou je rychle snězený, připomíná pečený pudink.
Žádné komentáře:
Okomentovat