pondělí 20. srpna 2012

Lepkavé sladkokyselé kuřecí paličky pečené v troubě

Lepkavé sladkokyselé kuřecí paličky pečené v troubě

Protože kuřecí paličky peču většinou obyčejně, bud´na másle a kmíně, nebo ještě se slaninou, nebo pečené společně s brambory a třeba mrkví, rozhodla jsem se tentokrát pro změnu.

Ingredience:
  • balíček kuřecích paliček
  • 1/4 hrnku balsamikového octa
  • 1/4 hrnku hnědého přírodního cukru
  • 1/4 hrnku medu
  • 2 lžíce univerzální sójové omáčky, nejlépe kvalitní přírodní
  • 3 stroužky česneku, namačkané
 Uděláme marinádu a paličky do ní naložíme, nejlépe přes noc, průběžně promícháváme.
V původním receptu ještě byl čerstvý strouhaný zázvor, ale já ho nepoužívám.Pečeme do zlatohnědava, poléváme co nejvíce marinádou.

Žádné komentáře:

Okomentovat